středa 11. listopadu 2009

Konečně krov svépomocí

Druhý den zrána sme nastoupili ve čtyřech lidech. Postupně jsme vytahali nahoru krokve a tyto jsme usarovali a přibíjeli. Krokve mněli předvrtané díry. Konce hřebíků se namáčeli do klasilkého mazlavého mýdla a tloukli se jak po másle. Práce to byla úmorná, ale krásně to za náma přibývalo. Tahat nahoru sedmi metrobé trámy je pěkná rasovina. Krokve mají 12x20cm.



 
Nejlepší způsob jak krokev přibýt je vylézt na vrcholovou a obouruč to  tam naprat


Asi takto


Večer jsme měli hotovo. Glajcha nesměla chybět.



Dotlouct a došroubovat kleštiny kleštiny. Krov je hotový

2 komentáře:

  1. Teda jsem fakt dobrý, že jste se do krovu pustil svépomocí. Já bych se asi bál, že mi to spadne na hlavu. Ale na druhou stranu si dělám veškeré papíry. Třeba teď řeším dotace na tepelná čerpadla. Jak jsem kancelářská krysa, tak mě to baví i doma. :) Papíry, tabulky... Sice to občas řeším do dvou do rána a druhý den nestíhám dopoledne ani telefonovat, ale jsem na home officu, takže to jde. :)

    OdpovědětVymazat
  2. Nás čeká nová střecha včetně krovů na domě u našich příští rok. Naši měli investiční rhodium, ve kterém měli uložené peníze, tak je chtějí vybrat a zrekonstruovat bydlení. Jako už teď z toho jsem ale nervózní, protože to bude masakr a kdyby bylo po mém, tak se na to vykašlu a nebo si na to zaplatím firmu.

    OdpovědětVymazat